Dierentolk Consult

Onze dieren zijn een waardevol onderdeel van ons leven, en terecht! 😉 We genieten van de fijne momenten samen en willen het allerbeste voor hen. Als je merkt dat je dier niet lekker in z’n vel zit is dit heel vervelend!

Kon je er maar achter komen wat er in ze omgaat? – Nou, dat kan!

Communiceren met dieren door Aukje van Willigen.
kijk ook op www.super-natural.nl voor nog meer informatie.
 • tVraag jij je wel eens af wat jouw dier voelt, denkt en ervaart?
 • tWil je inzicht in bepaald gedrag, algemeen welzijn of de behoeften van je dier zodat je hem of haar kan helpen?
 • tBen je bereid om, samen met je dier, verandering in gang te zetten?
Het is mijn passie jou te helpen, je dier nog beter te begrijpen, én andersom.
Zodat je met nog meer plezier met elkaar samenleeft en geniet van die liefdevolle band!
Ik help je graag situaties vanuit een ander perspectief te bekijken, namelijk: dat van je dier!

Waar kan een consult bij helpen?

 • RGedragsveranderingen begrijpen
 • RInzicht in algemeen welzijn en lichamelijke klachten*
 • RWederzijds begrip en vertrouwen vergroten
 • RBehoeften van je dier nog beter leren kennen
 • RTrainingsvraagstukken beantwoorden
 • RSamenwerking en de onderlinge band versterken
 • ROnrust, angst of stress situaties helpen veranderen
 • ROndersteuning bij herplaatsing of adoptie uit het buitenland
 • RBegeleiding bij omgang met andere dieren of gezinsleden
 • RZelfs... als je er voor open staat, inzicht in je eigen innerlijke belevingswereld wat kan bijdragen aan een positieve relatie met je dier
*een dierentolk consult is geen vervanging voor bezoek aan een dierenarts, bij fysieke klachten adviseer ik ook een (holistisch) dierenarts te raadplegen.

Communiceren met dieren, wat is dat?

Intuïtie – vermogen te ‘weten’ gebaseerd op gevoel
Telepathie – op afstand (tele) via gevoel (pathos) communiceren met alles dat leeft

De universele taal van telepathie en onze natuurlijke intuïtie stelt ons in staat te verbinden en te communiceren met alles dat leeft; mens, dier en zelfs de natuur.
In mijn beleving is intuïtie, de taal van het hart, heel normaal en gebruiken we het allemaal, bewust of onbewust.
Via intuïtieve communicatie ga ik ‘in gesprek’ met je dier en ontvang zo informatie in de vorm van gevoelens, beelden, emoties en lichamelijke sensaties.
Wat ik voel, zie en ervaar vertaal ik vervolgens in woorden en fungeer zo als ‘tolk’ tussen jou en je dier. Zo krijg je inzicht in zijn of haar de belevingswereld wat leidt tot antwoord op je vragen.
Het geeft je handvaten om anders met een situatie om te gaan en biedt
mogelijkheden nieuwe beslissingen te maken richting positieve veranderingen en oplossingen – voor zowel mens en dier!

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Telefonische kennismaking, waarin we alles kunnen bespreken wat je nog graag wil weten.
 • Via email ontvang je een intake formulier, voor de vragen aan je dier.
 • Een recente foto van je dier, ontvang ik samen met het formulier.
 • We plannen een datum waarop het dierentolk consult plaatsvindt.
 • Je ontvangt de audio opname van het gesprek via WeTransfer.
 • De mogelijkheid voor een telefonisch nagesprek , voor als er nog vragen zijn of je andere dingen wil bespreken naar aanleiding van de opname.

Omdat het contact via intuïtieve afstemming plaats vindt, is het niet per se nodig jou en je dier persoonlijk te ontmoeten om informatie te verkrijgen. Tijdens het telefonische kennismakingsgesprek kunnen we echter kijken wat gezien de situatie het meest passend is, soms kan een live ontmoeting extra ondersteuning geven.

Als je interesse hebt in een dierentolk consult kan je me bellen, whatsappen of mailen.

 • 06-34052323
 • aukjevanwilligen@hotmail.com

Het verband tussen hondentraining & een dierentolk consult

Deze expertises kunnen een waardevolle aanvulling zijn op elkaar! Bij beiden ligt de focus op het verkrijgen van inzicht in gedrag, helpen verbeteren van de liefdevolle band en vergroten van de onderlinge samenwerking tussen mens en dier. Doordat beide expertises dit ieder vanuit een ander perspectief bekijken, zijn ze complementair aan elkaar.

Als het bijvoorbeeld duidelijker is waarom je dier bepaald gedrag vertoont en welke behoeften daaraan ten grondslag liggen, kan Jorine hier met gerichte training en gedragscoaching op aansluiten.
En andersom, indien er problemen zijn die door training of coaching niet geheel worden ondervangen, kan een dierentolk consult inzicht geven in wat er voor jouw dier nog meer nodig kan zijn.

Reiki

Naast een dierentolk consult bied ik ook ondersteuning in de vorm van Reiki behandelingen, voor zowel mens als dier.

Reiki is een helingsvorm die verlichting kan geven bij lichamelijke en emotionele klachten. Het ondersteunt het zelfgenezend vermogen zodat levensenergie weer makkelijker kan stromen, zoals het van nature is bedoeld.

Dieren hebben net als mensen baat bij een Reiki behandeling voor o.a. lichamelijke problemen, gedragsproblemen, trauma’s en angsten. Het zorgt voor meer balans, heeft een ontspannend effect en ze gaan er letterlijk en figuurlijk, lekkerder van in hun vel zitten. Een behandeling kan zowel live als op afstand worden gegeven.

Wie is Aukje?

Als gevoelig, klein meisje was mijn grootste wens “mensen laten lachen en dieren beter maken”. In nabijheid van dieren en het liefst buiten, was ik, en nog steeds!, helemaal in mijn element. Het voelde alsof we elkaar begrepen en ik wilde dat ieder mens en dier in harmonie en vreugde met elkaar zou samenleven.
Naast mijn grote liefde voor dieren, hield ik me al jong bezig met “de zin van het leven” en ik groeide op met alles rondom spiritualiteit. Die wens van toen is als een rode draad verbonden gebleven met keuzes en ervaringen in mijn leven. Als een onbewuste wegwijzer heeft het geleid tot een diversiteit aan kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, dieren en natuur. Van psychologie, facility management, opleiding tot lichaamsgericht therapeut, maar ook een jaartraining sjamanisme en het energetisch balanceren van natuurgebieden en bedrijven.
Vooral dieren hebben in mijn leven een grote rol gespeeld in mijn intuïtieve ontwikkeling en het eigen maken van kennis en kunde op het gebied van Reiki, familieopstellingen, coachen en spiegelen met honden & paarden en natuurlijk communiceren met dieren.

Poes kwam als straatkat bijvoorbeeld aanlopen en gaf me in 2010 mijn eerste, bewuste telepathische ervaring die me weer terug op het pad zette van communiceren met dieren, waarna de eerste cursus volgde. Een paardrijd ongeluk bracht me kort daarna definitief tot het veranderen van richting waarbij ik mijn werk binnen projectmanagement functies bij ministeries en het Joegoslavië Tribunaal achter me liet. Tijdens mijn revalidatie kwam ik in aanraking met Reiki, wat me fysiek en emotioneel erg hielp én mijn intuïtie vergrootte. Ik ging me nog verder verdiepen in de energetische band tussen mens en dier en volg sindsdien aanverwante cursussen en workshops.

Mijn huidige hondje Nino leerde me in 2013, mede door een ruim verleden aan herplaatsing en aanverwante ‘gedragsproblemen’, de wondere wereld van gedragstherapie en hondentraining kennen. Na een lange zoektocht ben ik inmiddels ervaringsdeskundige van verschillende methodes en is mijn kennis van hondengedrag en -interactie, verder vergroot. In mijn beleving gaat het niet om een specifieke methode, maar ligt de focus op samenwerking en oog voor individuele behoeften van de mens & dier combinatie.

In de tussentijd heb ik als vrijwilliger bij dierenasiels gewerkt, evenementen georganiseerd voor het WNF, honden uitgelaten bij de Dierenbescherming en als wandelgids meegelopen met Dog Walk Trail.
Reizen is ook groot onderdeel van mijn leven waarbij ervaren van de natuur voorop staat; zoals anderhalf jaar ZO-Azië en Australië, een safari gids opleiding in Zuid-Afrika, tot rondreizen in Canada en met Nino een half jaar reizen en wandelen in Zuid-Spanje.

Ik blijf me graag constant verder ontwikkelen en heb meerdere cursussen communiceren met dieren gevolgd, bij verschillende dierentolken.

Op dit moment volg ik een verder verdiepende intuïtieve jaartraining, de cursus van de Trust Technique en werk ik freelance als productadviseur voor natuurgeneeskundige middelen voor dieren, bij De Groene Os. Daarnaast werk ik samen met Verhuisdieren.nl, een stichting die bemiddeld bij de herplaatsing van honden en katten.

De verwoording is door de jaren misschien wat veranderd, maar de intentie van dat kleine meisje is hetzelfde gebleven. Via mijn werk wil ik namelijk bijdragen aan het creëren van een wereld waarin mens, dier en natuur in vreugde en verbinding met elkaar samenleven – mijn diepste wens!

“the soul in all living creatures is the same, although the body of each is different” – Hippocrates

Als je interesse hebt in een dierentolk consult kan je me bellen, whatsappen of mailen.

 •  06-34052323
 • aukjevanwilligen@hotmail.com
Privé Puppybegeiding
Privé Puppybegeleiding
€ 89

Het eerste consult kost € 89 per uur. Een consult duurt maximaal twee uur en kost daarmee ook maximaal € 178.

Alle vervolgconsulten kost € 80 per uur

Gedragsconsult
Gedragsconsult
€ 99

Het eerste consult kost €99 per uur. Een consult duurt maximaal twee uur en kost daarmee ook maximaal €198. Alle vervolgconsulten kosten €89 per uur

Privé training
Privé Training
€ 80

Alle privé trainingen kosten €80 voor een uur

Bachbloesem Consult
Bachbloesem consult
€ 47

Het consult is via Zoom en kost €47 inclusief bloesems en verzendkosten