Even voorstellen: ik ben Jorine Harry. Altijd al was ik gefascineerd door dieren, als kind ging ik dan ook graag op de kinderboerderij helpen. Ik vond het gedrag van dieren toen al interessant en de boerin leerde mij veel over de verzorging en hun gedrag. Langzaam leerde ik hoe je een dier iets kon leren en zo moesten de geiten op de boerderij er aan geloven! Ze leerden netjes meewandelen, ergens op springen, kusjes geven en een parcours lopen. Later waren mijn konijnen thuis aan de beurt en leerden ze allerlei trucjes, zelfs mijn hamster kon op commando komen en dansen. Honden daarentegen vond ik doodeng. Maar mijn liefde voor dieren was groot en ik wilde die angst graag overwinnen. De boerin van de kinderboerderij had een hele lieve Schotse Collie en door middel van deze hond leerde ze mij honden te lezen. Zo kwam ik er achter, dat als je een hond kunt begrijpen, een hond alles behalve eng is. Mijn fascinatie voor honden groeide en ik wilde niet meer zonder hond. Waar ik maar kon ging ik met honden wandelen en trainen. 

Ik las veel boeken, volgde iedere cursus die ik maar kon volgen en observeerde de omgang tussen mensen en honden nauwkeurig. Op school zorgde ik dat ik zoveel mogelijk opdrachten over honden kon laten gaan. Nadat ik mijn havo gehaald had, kon ik dan eindelijk echt aan de slag. Ik volgde nog meer cursussen en volgde de opleiding Holistische hondengedragstherapeute aan de Toscanzahoeve. Voor meer neem hier een kijkje 

Methode

Ik werk niet met één specifieke manier. Waar voel jij je als baas goed bij en wat werkt voor jouw hond, daar kijk ik naar.

Ervaring met verschillende honden en mensen

Door de jaren heen heb ik zoveel baasjes met hun honden geobserveerd en geholpen dat ik al snel kan inschatten wat voor jou en je hond zal werken.

Opleidingen

Naast dat ik heel veel geleerd heb van honden zelf, heb ik ook veel gelezen, documentaires gekeken en opleidingen en cursussen gevolgd bij verschillende gedragsdeskundigen zoals: Tony Knight, Anniek Winters en Inge Pauwels.

Mijn Honden

Chica, de Spaanse schone.

 

Chica is een kruising herder (waarschijnlijk Beauceron) die uit een Spaans asiel komt. Na twee jaar in het asiel gezeten te hebben werd ze geadopteerd maar na tien dagen was ze niet meer welkom en moest ze naar een gastgezin. Daar ben ik twee keer met haar gaan wandelen en heb ik haar uiteindelijk opgehaald! Ze was een extreem onzekere hond die mensen absoluut niet vertrouwde.

Ook vreemde honden vond ze doodeng! Nu tien jaar later(2020) is ze mijn grote hulp bij het uitlaten en trainen van honden. Ze is veranderd in een ontzettend trouwe lieve stabiele hond.

Mijn Honden

Rosa, het Roemeense lieverdje.

Rosa is een klein Roemeens straathondje, ik vermoed iets van een kruising Shiba Inu met Whippet. Een vrolijk maar heel pittig hondje! Rosa was als pup gered uit Roemenie maar algauw begon ze hier in Nederland extreme agressie te uiten naar mens en dier en zo kwam ze in het Alpha hondencentrum terecht waar ik in de zomer van 2015 gewerkt heb. Daar rehabiliteerde ze snel maar werd niet geadopteerd. Inmiddels was ik weer thuis toen ik te horen kreeg dat haar baasje het asiel niet meer kon betalen. Ik vond haar altijd al een leuk hondje en het klikte erg goed met Chica en dus heb ik besloten haar een thuis te geven!