Over mij

Ik ben Jorine Harry. Als kind al was ik gefascineerd door dieren en vond vooral hun gedrag toen al interessant. De boerin van de kinderboerderij, waar ik wanneer het maar kon ging helpen, leerde mij hier veel over. Zij had een hele lieve Schotse Collie en via deze hond leerde ze mij ook de hondentaal te lezen. Mijn fascinatie voor honden groeide en ik wilde het liefst de hele dag met honden bezig zijn.

Nadat ik mijn havo had gehaald kon ik mijn hart volgen. Ik deed de opleiding Holistische hondengedragstherapie aan de Toscanzahoeve en nam daarnaast deel aan verschillende losse cursussen bij andere deskundigen.

Ik startte in 2016 mijn hondenuitlaatservice. Iedere doordeweekse ochtend maakte ik met mijn prachtige uitlaat-roedel lange wandelingen. De middagen besteedde ik aan gedragsconsulten. Het was geweldig maar intensief!

Helaas kwam er in 2019 abrupt een einde aan deze mooie tijd! Gezondheidsklachten bleven opstapelen en ik moest noodgedwongen stoppen met werken. Ik belandde in de ziekenhuis-rollercoaster en uiteindelijk werd de diagnose Systemische Lupus Nefritis gesteld. (Voor meer neem hier een kijkje)

Na een aantal maanden kon ik gelukkig terug aan het werk. De uitlaatservice heb ik moeten opgeven, maar met veel plezier heb ik ondertussen in de consulten en trainingen alweer veel honden en baasjes mogen helpen. Wél op een lager pitje maar dat maakt mijn werk niet minder leuk!

Mijn methode.

Ik kijk naar wat er bij jou en de hond past

Ik werk niet met één specifieke manier. Waar voel jij je als baas goed bij en wat werkt voor jouw hond, daar kijk ik naar.

Holistische kijk

Wat gaat er achter het gedrag van jouw hond schuil? Waar is het ontstaan, waar komt het vandaan? Door jou als baas veel gerichte vragen te stellen, de hond zijn gedrag en de omgang van jou en de hond te observeren vallen voor mij de puzzelstukjes snel op zijn plek. Vanuit daar ga ik jou en je hond helpen. Daarbij werk ik niet met één specifieke manier. Waar voel jij je als baas goed bij en wat werkt voor jouw hond, daar kijk ik naar. Het welzijn van jou maar vooral ook van je hond staan hierin voorop!

Opleidingen

Naast mijn opleiding als Holistisch hondengedragstherapeute heb ik heel veel mogen leren van honden zelf, veel gelezen, documentaires gekeken en verschillende cursussen en workshops gevolgd.

Mijn Honden

Mister Goofie Gibson

Al sinds ik van het bestaan van de Beauceron wist, werd het een droom… ooit een Beauceron van een goede fokker van pup af aan verzorgen.

Niet lang na het overlijden van Chica kreeg ik van de fokker, die ik inmiddels al acht jaar volgde, te horen dat ze in het voorjaar haar teef zou laten dekken door een geweldige reu. Ik kreeg allemaal filmpjes en foto’s en was meteen helemaal verkocht. Hoe geweldig zou het zijn als ik een pup uit dat nest kon krijgen. De dekking slaagde en op 17 april 2022 werden 13 mooie beauceron pupjes geboren. Ik gaf geen voorkeur aan, het enige wat voor mij belangrijk was: een goede klik in karakter.

Toen de pups zes weken oud waren mocht ik samen met de fokster kiezen voor welke pup ik zou gaan. Met mijn chronisch ziek zijn in gedachten kozen we voor een hondje met een heel gemiddeld karakter… reutje donkerblauw… Gibson! Stamboomnaam: Viento Gibson L’etoile de la Nuit. Voor het eerst geen asiel-hond maar een pup in huis!

Ik vond het stiekem mega spannend. Tot nu toe (21 nov 2022) gaat het supergoed. Gibson is een heerlijk mannetje en we zijn elkaar goed aan het leren kennen. Jullie gaan vast nog veel van hem zien.

Volg Gibson op instagram

Rosa, het Roemeense lieverdje

Rosa is een klein Roemeens straathondje. Een vrolijk maar heel pittig hondje!

Rosa was als pup gered uit Roemenië maar algauw begon ze hier in Nederland extreme agressie te uiten naar mens en dier en zo kwam ze in het Alpha hondencentrum terecht waar ik in de zomer van 2015 gewerkt heb. Ze werd daar niet geadopteerd vanwege haar ingewikkelde karakter. Toen ik hoorde dat haar baasje de opvang niet meer kon betalen, heb ik besloten haar een thuis te geven.

Ik heb zo ongelofelijk veel van haar geleerd wat ik nooit had kunnen leren uit boeken, cursussen of waar dan ook. Straathondjes zitten écht anders in elkaar dan de gemiddelde huishond. Rosa heeft mij zoveel wijsheid gebracht. Helaas heb ik met veel pijn in mijn hart het besluit moeten nemen dat ze bij mij niet op haar plek was. De drukke stad bleef te moeilijk voor haar en mijn leven met een chronische ziekte gecombineerd met de uitdaging die zorgen voor haar met zich mee droeg, bleek te moeilijk voor ons allebei. Ze is nu op een heel fijn plekje met veel rust en dat doet haar enorm goed.

Chica, de Spaanse schone

Chica is een kruising Dobermann, Rottweiler, Herder, Podenco. Na twee jaar in het asiel gezeten te hebben in Spanje werd ze geadopteerd in België, maar na tien dagen was ze niet meer welkom en moest ze naar een gastgezin. Daar ben ik twee keer met haar gaan wandelen en heb ik haar uiteindelijk opgehaald! Ze was een extreem onzekere hond die mensen absoluut niet vertrouwde. Ook vreemde honden vond ze doodeng!
Langzaam groeide ze tot een evenwichtige vrolijke hond. We hebben samen een hele weg bewandeld en onderweg zoveel moois van elkaar geleerd. Ze was mijn steun en toeverlaat en was mijn rechterhand bij consulten en de uitlaatservice.
We konden samen lezen en schrijven.

Helaas hebben we op 26-11-21 afscheid van haar genomen op 16-jarige leeftijd.